Τόμ. 2020, Αρ. 74-75 (2020)

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΕΣ, σας καλωσορίζουμε στο νέο διπλό τεύχος του ηλεκτρονικού περιοδικού Διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών: Έρευνα & Πράξη - Science Education: Research & Praxis. Στο παρόν τεύχος προκρίθηκαν να δημοσιευτούν πέντε νέα άρθρα από το χώρο της διδασκαλίας των Φυσικών Επιστημών, τα οποία και ευελπιστούμε να προκαλέσουν το ενδιαφέρον σας και να συμβάλλουν στο διάλογο σχετικά με τη διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών. Με μεγάλη μας χαρά αναμένουμε να φιλοξενήσουμε στα επόμενα τεύχη άρθρα όλων των αναγνωστών και φίλων του περιοδικού.

Στο πρώτο άρθρο οι συγγραφείς διερευνούν την εξάρτηση του φύλου στις αντιλήψεις των φοιτητών του ΠΤΔΕ και του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε ζητήματα σχετικά με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και παρουσιάζει πιθανές εναλλακτικές ιδέες των ερωτηθέντων.

Στο δεύτερο άρθρο παρουσιάζεται η επίδραση μιας διδακτικής παρέμβασης για τα ηλεκτρικά κυκλώματα στη δομή των γραπτών επιχειρημάτων των μαθητών του δημοτικού σχολείου.

Το τρίτο άρθρο επικεντρώνεται στον σχεδιασμό και την εφαρμογή ενός παιδαγωγικού προγράμματος ΦΕ, μέσω της διαμόρφωσης ενός κέντρου ενδιαφέροντος για παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Το επόμενο άρθρο αφορά τα νοητικά μοντέλα για το άτομο και τις απεικονίσεις ατόμων από μαθητές Στ’ τάξης Δημοτικού, πριν και μετά τη διδασκαλία στοιχειώδους μη ντετερμινιστικού μοντέλου.

Το τρέχον τεύχος του περιοδικού ολοκληρώνεται με ένα άρθρο που διερευνά την επίδραση του φύλου φοιτητών στις αντιλήψεις για την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, που προέρχεται από κινητά τηλέφωνα και ασύρματα δίκτυα.

 Καλή σας ανάγνωση!

Η εκδοτική ομάδα

Κατερίνα Πλακίτση, Ευθύμης Σταμούλης, Ευτυχία Νάννη

Πίνακας Περιεχομένων

Άρθρα

 
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ PDF
Περιοδικό SERP
 
Εκδοτικό Σημείωμα PDF
Περιοδικό SERP
 
Νέα & Ανακοινώσεις PDF
Περιοδικό SERP
 
Η επίδραση του φύλου στις αντιλήψεις των φοιτητών για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας PDF
Παναγιώτης Α Γκόντας, Λεωνίδας Γαβρίλας, Κωνσταντίνος Κώτσης
 
Διδασκαλία ηλεκτρικών κυκλωμάτων: η δομή των γραπτών επιχειρημάτων των μαθητών του δημοτικού σχολείου PDF
Κωνσταντινιά Μπάλια, Μιχαήλ Σκουμιός
 
Εξοικείωση με Εμπειρίες και Επιστημονικές Δεξιότητες μέσω ενός Κέντρου Ενδιαφέροντος Φυσικών Επιστημών στην Προσχολική Αγωγή PDF
Μαρία- Ελένη Καραγιαννίδη, Γεωργία Πατριανάκου, Παναγιώτης Πήλιουρας
 
Nοητικά μοντέλα μαθητών Στ’ δημοτικού για το άτομο και οι απεικονίσεις των ατόμων πριν και μετά από διδασκαλία στοιχειώδους μη ντετερμινιστικού μοντέλου PDF
Παρασκευή Νταλαούτη
 
Η επίδραση του φύλου στις αντιλήψεις φοιτητών για την Ηλεκτρομαγνητική Ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων και των ασύρματων δικτύων PDF
Λεωνίδας Γαβρίλας, Παναγιώτης Γκόντας, Κωνσταντίνος Κώτσης


Διδασκαλία Φυσικών Επιστημών - Έρευνα & Πράξη ISSN:1792-3166