Τόμ. 2015, Αρ. 54-55

Μέγεθος γραμματοσειράς:  Μικρά  Μεσαία  Μεγάλα

Νέα & Ανακοινώσεις

Περιοδικό SERP

Περίληψη 

Mε ιδιαίτερη επιτυχία υλοποιήθηκε   στις 20-22 Μαΐου 2016 στα Ιωάννινα το Διεθνές Συνέδριο με θέμα: EPOQUEBest Practices in/for social-economical and environmental Sustainability, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ EPOQUE. Το Συνέδριο διοργάνωσε η Ερευνητική Ομάδα για τις Κοινωνικοπολιτισμικές Προσεγγίσεις στη Διδακτική των Φυσικών Επιστημών @fise group και η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών, Σχολής Επιστημών Αγωγής, Κατερίνα Πλακίτση, σε συνεργασία με Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι (Φινλανδία), το Πανεπιστήμιο της Νάπολης (Ιταλία), το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (Ελλάδα), το Ινστιτούτο BEST (Αυστρία) και το Ινστιτούτο ΡiM (Μάλτα).  Το Συνέδριο φιλοξένησε περισσότερους από 70 διακεκριμένους επιστήμονες και φορείς από όλον τον κόσμο, οι οποίοι συμμετείχαν σε μια διεθνή συζήτηση για το Περιβάλλον και αντάλλαξαν καλές πρακτικές και στρατηγικές ευαισθητοποίησης για τα μείζονα περιβαλλοντικά ζητήματα στη Μεσόγειο και τη Βαλτική.  Για περισσότερες πληροφορίες:

http://www.epoque-project.eu/conference-ioannina-2016/

 

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ο Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων, διοργανώνουν από κοινού Ευρωπαϊκό Συνέδριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με τίτλο: 'Τα Ανθρώπινα Δικαιώματα σε έναν Κόσμο που Αλλάζει: Ερευνητικές και Εφαρμοσμένες Προσεγγίσεις' που θα διεξαχθεί από τις 25 έως τις 27 Μαΐου 2016, στο Συνεδριακό Κέντρο «Κάρολος Παπούλιας», στην Πανεπιστημιούπολη Ιωαννίνων. Για περισσότερες πληροφορίες:

 http://humanrights.conf.uoi.gr/en/ 

 

Το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης διοργανώνει, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, το 9ο Πανελλήνιο συνέδριο για τις Φυσικές Επιστήμες στην Προσχολική Εκπαίδευση στο Ρέθυμνο, στις 27-29 Μαΐου 2016. Το  συνέδριο απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, εκπαιδευτικούς προσχολικής και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, σχολικούς συμβούλους ερευνητές της εκπαίδευσης και μέλη ΔΕΠ. Για περισσότερες πληροφορίες:

http://sece.gr/9thconference/

 

H International Society for Cultural-Historical and Activity Research  (ISCAR) (τομέας Νότιας και Κεντρικής Ευρώπης και Μέσης Ανατολής), το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης και το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, διοργανώνουν Διεθνές Συνέδριο με τίτλο: "Cultural Historical,  Activity and Sociocultural Research at Times of Contemporary Crisis" στις 18-19 Ιουνίου 2016 στο Ρέθυμνο. Για περισσότερες πληροφορίες:

      http://iscarconf.soc.uoc.gr/1.html

 

 


Το Εργαστήριο Μαθησιακής Τεχνολογίας και Διδακτικής Μηχανικής του Τ.Ε.Π.Α.Ε.Σ. του Πανεπιστημίου Αιγαίου και το Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών του Π.Τ.Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Αιγαίου, υπό την αιγίδα της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ανακοινώνουν τη διοργάνωση του 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου με Διεθνή Συμμετοχή, με τίτλο: «Το εκπαιδευτικό υλικό στα Μαθηματικά και το εκπαιδευτικό υλικό στις Φυσικές Επιστήμες: μοναχικές πορείες ή αλληλεπιδράσεις;», που θα πραγματοποιηθεί στις 14-16 Οκτωβρίου 2016 στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Ρόδο. Υποβολή εργασιών έως 30 Ιουνίου 2016. Για περισσότερες πληροφορίες:

http://ltee.org/sekpy2016/index.htm

 

Το Τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνει το 9ο συνέδριο Ιστορίας Φιλοσοφίας και Διδακτικής των Φυσικών Επιστημών, μεταξύ 11 και 13 Νοεμβρίου 2016, στην Αθήνα, στο Μαράσλειο Διδασκαλείο. Για περισσότερες πληροφορίες:

https://hpsst.wordpress.com/

 

H European Science Education Research Association (ESERA) θα διοργανώσει το επόμενο Θερινό Σχολείο για Υποψήφιους Διδάκτορες της Διδακτικής των Φυσικών Επιστημών στις 22-26 Αυγούστου 2016 στην Τσεχία ( University of South Bohemia in České Budějovice). Για περισσότερες πληροφορίες:

http://www.esera.org/

 

Η International Society for Cultural and Activity Research (ISCAR) θα διοργανώσει το 6ο Θερινό Πανεπιστήμιο για Υποψήφιους Διδάκτορες κατά το διάστημα 28/06/2016-03/07/2016 στη Μόσχα (Ρωσία). Για περισσότερες πληροφορίες:

 

http://iscarschool.ru/

 


Πλήρες Κείμενο: PDF

Διδασκαλία Φυσικών Επιστημών - Έρευνα & Πράξη ISSN:1792-3166