Τόμ. 2015, Αρ. 52-53 (2015)

Μέγεθος γραμματοσειράς:  Μικρά  Μεσαία  Μεγάλα

Νέα & Ανακοινώσεις

Περιοδικό SERP

Περίληψη


Νέα & Ανακοινώσεις

          Το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι (Φινλανδία), το Πανεπιστήμιο της Νάπολης (Ιταλία), το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (Ελλάδα), το Ινστιτούτο BEST (Αυστρία) και το Ινστιτούτο ΡiM (Μάλτα), στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Environmental Portfolio for Quality in University Education (EPOQUE), διοργανώνουν Διεθνές Συνέδριο με θέμα: EPOQUEBest Practices in/for social-economical and environmental Sustainability, από 20 έως 22 Μαίου 2016 στα Ιωάννινα. Για περισσότερες πληροφορίες:

http://www.epoque-project.eu

 

H International Society for Cultural-Historical and Activity Research  (ISCAR) (τομέας Νότιας και Κεντρικής Ευρώπης και Μέσης Ανατολής), το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης και το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, διοργανώνουν Διεθνές Σευνέδριο με τίτλο: "Cultural Historical,  Activity and Sociocultural Research at Times of Contemporary Crisis" στις 18-19 Ιουνίου 2016 στο Ρέθυμνο. Για περισσότερες πληροφορίες:

      http://iscarconf.soc.uoc.gr/1.html

 

Το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ., το Τμήμα Φυσικής του Α.Π.Θ. και η Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε.), διοργανώνουν Πανελλήνιο Συνέδριο με τίτλο: "Διδακτικές προσεγγίσεις και πειραματική διδασκαλία  στις Φυσικές Επιστήμες",  στις 16 και 17 Απριλίου 2016, στη Θεσσαλονίκη. Το συνέδριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, σχολικούς συμβούλους, υπευθύνους Ε.Κ.Φ.Ε., φοιτητές Παιδαγωγικών Τμημάτων και Τμημάτων Σχολών Θετικών Επιστημών και ερευνητές στο χώρο της Διδακτικής των Φυσικών Επιστημών. Για περισσότερες πληροφορίες:

http://physcool.web.auth.gr/synedrio2016/

 

Το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης διοργανώνει, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, το 9ο Πανελλήνιο συνέδριο για τις Φυσικές Επιστήμες στην Προσχολική Εκπαίδευση στο Ρέθυμνο, στις 27-29 Μαΐου 2016. Το  συνέδριο απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, εκπαιδευτικούς προσχολικής και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, σχολικούς συμβούλους ερευνητές της εκπαίδευσης και μέλη ΔΕΠ. Για περισσότερες πληροφορίες:

http://sece.gr/9thconference/

 

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ο Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων, διοργανώνουν από κοινού Ευρωπαϊκό Συνέδριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με τίτλο: 'Τα Ανθρώπινα Δικαιώματα σε έναν Κόσμο που Αλλάζει: Ερευνητικές και Εφαρμοσμένες Προσεγγίσεις' που θα διεξαχθεί από τις 25 έως τις 27 Μαΐου 2016, στο Συνεδριακό Κέντρο «Κάρολος Παπούλιας», στην Πανεπιστημιούπολη Ιωαννίνων. Για περισσότερες πληροφορίες:

 http://humanrights.conf.uoi.gr/en/ 

 


Το Τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνει το 9ο συνέδριο Ιστορίας Φιλοσοφίας και Διδακτικής των Φυσικών Επιστημών, μεταξύ 11 και 13 Νοεμβρίου 2016, στην Αθήνα, στο Μαράσλειο Διδασκαλείο. Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή εκτεταμένης περίληψης για κρίση από την επιστημονική επιτροπή είναι η 31η Μαρτίου 2016. Για περισσότερες πληροφορίες:

https://hpsst.wordpress.com/

 

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, προωθώντας την κοινωνική συνοχή και τη διαχείριση των διακρίσεων, ενώνει τις δυνάμεις του με καταξιωμένα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της Ευρώπης, το Πανεπιστήμιο του Staffordshire (Μεγάλη Βρεττανία), το Πανεπιστήμιο της Νάπολης (Ιταλία), και δύο σχολεία, την Ελληνογερμανική Αγωγή (Ελλάδα), και το CEIP Portal Nou– Ibiza (Ισπανία), και την Περιφέρεια Εκπαίδευσης στα Άδανα της Τουρκίας και ένα Ινστιτούτο εκπαίδευσης ενηλίκων BEST (Αυστρία). Τις δράσεις συντονίζει για την Ελλάδα, η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Κατερίνα Πλακίτση. Στις 7-11 Μαρτίου 2016 εκπαιδευτικοί – ερευνητές της Περιφέρειας Ηπείρου, ταξιδεύουν στo Ηνωμένο Βασίλειο και ειδικότερα στο Πανεπιστήμιο του Staffordshire, για να συμμετάσχουν στο ευρωπαϊκό επιμορφωτικό πρόγραμμα Inclusivity and Diversity Management, Intensive Study Program for Teachers. Για περισσότερες πληροφορίες:

http://bdfprojects.wix.com/mindset

 

Στις αρχές του 2016, αναγορεύτηκε σε διδάκτορα του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων η κ. Ελένη Κολοκούρη. Η Ελένη Κολοκούρη αποτελεί μέλος της ερευνητικής ομάδας @fise group (Activity Theory in Formal and Informal Science Education) υπό την επιστημονική καθοδήγηση της Αν. Καθηγήτριας κ. Κατερίνας Πλακίτση. Της Ευχόμαστε ολόψυχα καλή σταδιοδρομία και ευόδωση όλων των στόχων της!

  


Πλήρες Κείμενο: PDF

Διδασκαλία Φυσικών Επιστημών - Έρευνα & Πράξη ISSN:1792-3166