Τόμ. 2014, Αρ. 50-51 (2014)

Μέγεθος γραμματοσειράς:  Μικρά  Μεσαία  Μεγάλα

Νέα & Ανακοινώσεις

Περιοδικό SERP

Περίληψη


Νέα & Ανακοινώσεις

Tο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και η ερευνητική ομάδα @fise group, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+, Στρατηγικές Συμπράξεις, υλοποίησε με ιδιαίτερη επιτυχία το Εντατικό Πρόγραμμα Σπουδών (ISP) που φιλοξενήθηκε από 2 έως 13 Νοεμβρίου 2015 στο συνεδριακό κέντρο «Κάρολος Παπούλιας», με παράλληλες εκδηλώσεις - Φεστιβάλ Επιστήμης και Αειφορίας, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, την Κυριακή 8 Νοεμβρίου. Το Πρόγραμμα, με τίτλο Environmental Portfolio for Quality in University Education (EPOQUE), συντονίζει η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια κ. Κατερίνα Πλακίτση. Για περισσότερες πληροφορίες:

http://www.epoque-project.eu

 

Το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ., το Τμήμα Φυσικής του Α.Π.Θ. και η Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε.), ανακοινώνουν τη διοργάνωση Πανελλήνιου Συνεδρίου, στις 16 και 17 Απριλίου 2016, στη Θεσσαλονίκη, με τίτλο: "Διδακτικές προσεγγίσεις και πειραματική διδασκαλία  στις Φυσικές Επιστήμες". Το συνέδριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, σχολικούς συμβούλους, υπευθύνους Ε.Κ.Φ.Ε., φοιτητές Παιδαγωγικών Τμημάτων και Τμημάτων Σχολών Θετικών Επιστημών και ερευνητές στο χώρο της Διδακτικής των Φυσικών Επιστημών. Υποβολή εργασιών μέχρι 10 Ιανουαρίου 2016. Για περισσότερες πληροφορίες:

http://physcool.web.auth.gr/synedrio2016/

 

Το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης διοργανώνει, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, το 9ο Πανελλήνιο συνέδριο για τις Φυσικές Επιστήμες στην Προσχολική Εκπαίδευση στο Ρέθυμνο, στις 27-29 Μαΐου 2016. Το  συνέδριο απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, εκπαιδευτικούς προσχολικής και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, σχολικούς συμβούλους ερευνητές της εκπαίδευσης και μέλη ΔΕΠ. Υποβολή περιλήψεων έως 09 Ιανουαρίου 2016. Για περισσότερες πληροφορίες:

http://sece.gr/9thconference/

 

H International Society for Cultural-Historical and Activity Research  (ISCAR) (τομέας Νότιας και Κεντρικής Ευρώπης και Μέσης Ανατολής), το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης και το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ανακοινώνουν τη διοργάνωση διεθνούς συνεδρίου με τίτλο: "Cultural Historical,  Activity and Sociocultural Research at Times of Contemporary Crisis" στις 18-19 Ιουνίου 2016 στο Ρέθυμνο. Υποβολή περιλήψεων έως 30 Ιανουαρίου 2016. Για περισσότερες πληροφορίες:

      http://iscarconf.soc.uoc.gr/1.html

 

 

 

Αποχαιρετώντας το 2015...

 

Ο χώρος της διδακτικής των φυσικών επιστημών είναι πλέον φτωχότερος, καθώς λίγες ημέρες πριν εκπνεύσει το 2015 'έφυγαν' από κοντά μας δυο εξαιρετικοί Δάσκαλοι των Φυσικών Επιστημών.

Το πρωί της 27ης Δεκεμβρίου 2015 έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος δάσκαλος μέσης εκπαίδευσης Ανδρέας Κασσέτας.

Το πρωί της επόμενης ημέρας έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος ακαδημαϊκός Παναγιώτης Κόκκοτας.

Δυο μεγάλες απώλειες στο χώρο της διδασκαλίας των φυσικών επιστημών που μόνο θλίψη μπορεί να φέρει στους μαθητές τους και  όσους συνεργάστηκαν μαζί τους.

Τους ευχόμαστε καλό ταξίδι.

Καλό ταξίδι, δάσκαλοι!

 


Πλήρες Κείμενο: PDF

Διδασκαλία Φυσικών Επιστημών - Έρευνα & Πράξη ISSN:1792-3166